Пам'ятка для батьків

 

На що звернути увагу під час вибору зволожувача повітря

 

Площа приміщення. Варто купувати зволожувач повітря, точно розрахований на площу ди­тячої кімнати. Наприклад, якщо площа кімнати 15 м2, то не слід купувати зволожувач, роз­рахований 60 м2.

Якість води. Варто звернути увагу на те, яку воду потребує для^воєї роботи зволожувач по­вітря: дистильовану чи очищену. Якщо постійно купувати дистильовану воду не по кишені, варто відмовитися від моделей, які працюють лише на ній.

Наявність гігростата. Ця функція дає змогу утримувати рівень вологості на визначеному рівні. Завдяки гігростату можна уникнути надмірної зволоженості повітря.

Енергоспоживання. Що вища потужність, то швидше прилад зволожить повітря в дитячій кімнаті. Однак якщо питання економії електроенергії - річ принципова, доцільно обрати модель з низьким рівнем енергоспоживання.

Рівень шуму. Цей параметр залежить від конструкції приладу. Що нижчий рівень шуму, то комфортнішим буде його використання. Адже дитина не звертатиме на нього уваги, тож і не хотітиме доторкнутися, та й під час сну він їй не заважатиме.

Витрата води. Вимірюється в літрах на добу або в мілілітрах на годину. Більшість зволожу­вачів випаровують від 8-ми до 12-ти літрів на добу, й цього цілком достатньо.

Гравітаційна кнопка. За її наявності у разі підняття зволожувача з поверхні, а також падін­ня прилад вимикається автоматично.

 

Як зменшити кількість пилу в помешканні

 

Рекомендації для батьків

 

Робіть один-два рази на тиждень вологе прибирання помешкання: мийте підлогу, зокрема під ліжками, диванами, шафами та іншими меблями, протирайте поверхні полиць, тумб, по­бутової техніки тощо.

Підтримуйте оптимальну температуру та вологість повітря в помешканні. Для цього вико­ристовуйте очищувачі та зволожувачі повітря.

Частіше провітрюйте помешкання. Найліпше робити це після дощу або коли на вулиці немає сильного вітру.

Розчісуйте волосся У ванній кімнаті. Це запобігає розповсюдженню пилу скрізь, де є волосся, а також полегшує  прибирання.

Зберігайте продукти харчування в щільно закритих ємностях. Регулярно виносьте сміття та змінюйте фільтр у кухонній витяжці. Змінюйте щотижня постільну білизну. Витрушуйте та провітрюйте ковдри й подушки хоча б раз на місяць.

Не користуйтеся килимами, оскільки вони є найбільшими пилозбірниками. Якщо ж без ки­лимів не обійтись, обирайте невеликі за розмірами, адже їх легше чистити.

Замініть подушки та ковдри з натуральними наповнювачами відповідними речами із синте­тичними.

Викиньте всі старі непотрібні речі, адже вони є додатковим джерелом пилу. Книжки зберігайте в закритих шафах, які варто регулярно протирати. Замість жалюзі використовуйте штори, при цьому регулярно їх періть. Вирощуйте кімнатні рослини, адже вони очищують повітря в помешканні. Своєчасно прибирайте за домашніми тваринами, купайте та вичісуйте їх. Не куріть у помешканні.

 

Отже, пам'ятайте: прибирати пил потрібно часто й ретельно. І це зовсім не означає, що це займатиме багато часу, головне - зусиллям волі змусити себе робити всі процеси трохи якісніше. Тож нехай ця риса поліпшується з кожним разом!

 

Матеріали використані з спеціалізованого журналу "Медична сестра дошкільного закладу" № 2 за 2017 рік

 

 

Категорія: