Інформація про проведення «Тижня безпеки дитини»

 

Педагогами закладу було розроблено та проведено низку освітньо-виховних заходів, спрямованих на ознайомлення дітей з поняттями безпеки і небезпеки, способи та правила поведінки у надзвичайних ситуаціях: «Хто свій, а хто чужий», «Де причаїлася небезпека», «Із світлофором в ладу - у біду не попаду». Організовано цікаві дидактичні ігри, що мали на меті показати дітям потенційну небезпеку навколо нас та вміння уникати її: «Предмети називаємо, для чого служать знаємо», «Небезпечні предмети», «Чи можна  гратися з небезпечними речами», «Від чого буває пожежа?». Ефективним видом роботи було створення та розігрування ігрових (проблемних) ситуацій: «Як діяти  в разі загрози життю», «Сам вдома. Малечі про небезпечні речі», «Куди їдуть машини?», «Оціни вчинок». З метою формування й поглиблення теоретичних знань і практичних навичок безпечної поведінки у дітей вихователі знайомили дошкільнят із творами художньої літератури.

В організації та проведенні заходів «Тижня безпеки дитини» взяли активну участь інструктори з фізкультури. Так, 17 травня 2024 року Ганною Ніконовою та  Тетяною Старостіною підготовлено та проведено спортивну розвагу для дітей тему: «Про безпеку дбай - своє життя оберігай». Вихованці старших груп відправились у пізнавальну мандрівку до країни Безпеки, де зустрілися із працівником ДСНС. Діти із задоволенням відповідали на запитання рятувальника, під час бліц-опитування «Дорожня безпека», відгадували загадки про транспорт, про правила дорожнього руху, взяли участь у цікавих та незвичних естафетах: «Згуртовані пожежники», «Пожежники на навчанні», «Допоможи загасити вогонь», «Збери пожежний щит», «Один вдома», «Що дозволено, а що ні?».

Всі учасники розваги отримали позитивні враження, безліч емоцій та піднесений настрій. Завдяки цьому заходу всі присутні ще раз переконались, що правила безпечної поведінки - це зовсім не жарт і дотримуватись їх необхідно усім: і доросли і малим.

Пізнавальний захід провели рятувальники 25 ДПРЧ 4 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Миколаївській області, запросивши до себе в гості  вихованців ЦРД «Гармонія» на екскурсію. Діти не лише побачили як працюють рятувальники, а й почули змістовні розповіді про безпеку життя, надзвичайні події за участю дітей та способи уникати лиха. Під час екскурсії малята ознайомились з місцем знаходження та розташуванням підрозділу ДСНС, автопарком пожежних машин та їх комплектуванням, особовим складом пожежного караулу та спорядженням рятувальників. В кожної дитини була можливість приміряти спеціальний одяг пожежного, посидіти у спецмашині, ближче роздивитися спорядження та поставити питання, які їх цікавлять. Слід зазначити, що запитань у дітей було безліч: про те, як стати рятувальником; чи важко долати стихію; які героїчні випадки траплялися у роботі вогнеборців. Під час заходу рятувальники також продемонстрували вихованцям свою роботу, зокрема подачу води з пожежного рукава, диспетчерський пункт, укомплектування пожежного автомобіля. Головне, що засвоїли діти після спілкування зі співробітниками ДСНС, що пожежу легше попередити, аніж загасити.

Упродовж тижня була організована виставка  дитячих малюнків «Безпека очима дітей». Дошкільнята не тільки виявили свої творчі здібності і фантазію, а також показали свої знання з безпеки життєдіяльності.

Педагогами всіх вікових груп оформлено куточки «Вчимося діяти в надзвичайних ситуаціях», оформлено теки  з безпеки життєдіяльності дітей, поповнено картотеку дидактичних ігор, разом з дітьми створено яскраві колажі. Проведені заходи сформували у дітей уявлення про елементарні основи безпечної поведінки. Результатом засвоєння дітьми запропонованого матеріалу є чіткі знання та навички дітей з різних видів безпеки життєдіяльності.

 

відео покликання https://www.youtube.com/watch?v=JK0a4ILYZgA

 

 

Категорія: