Квест «Слово до слова – звучить рідна мова!» до Міжнародного дня рідної мови

 

21 лютогоМіжнародний день рідної мови! Це відносно молоде свято, але кожен відзначає його із трепетом, адже рідна мова є важливим елементом культурної та національної свідомості людини. Вона не просто засіб спілкування, а історія народу, його світогляд. Щорічно педагоги та діти Центру розвитку дитини «Гармонії» долучаються до відзначення цього дня.
Цікаво та змістовно пройшов квест до Міжнародного дня рідної мови «Слово до слова – звучить рідна мова!», чотири команди, слідуючи своїм маршрутом, відвідали 10 зупинок, на яких виконували різноманітні завдання-цікавинки про мову. Пошуки підказок, виконання завдань, командна гра, очікування перемоги – все це захопило гравців з перших хвилин гри. Проходження кожної локації квесту перетворилося на мовно-літературний мозковий штурм, командне вболівання за кожного учасника гри. Педагогам сподобалося виявляти ерудицію, працювати в нестандартних умовах і перемагати. А журі було приємно здивоване тим, наскільки добре усі педагогічні працівники знають рідну мову і уміють застосовувати свої знання.
Яскравим доповненням квесту було використання інтерактивної музичної паузи «Пісні Перемоги», відеоролик «15 цікавинок про українську мову» та відеомультфільм про наголоси в українській мові за новим Правописом 2019 року.
Цікавий та пізнавальний, енергійний та інтелектуальний, захоплюючий та переможний квест сподобався усім учасникам. Педагоги отримали заряд енергії, приплив сил і гарний настрій.
Знати, берегти рідну мову – це обов′язок кожної людини. Народ, який не усвідомлює значення рідної мови, її ролі в розвитку особистості, не може розраховувати на гідне місце в суцвітті народів.
Любіть і поважайте свою рідну мову! Бо МОВА починається з НАС!
 
відео за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=QtgkEwvyzj0&t=24s
 
 
 
Категорія: