Шевченківські дні в Центрі розвитку дитини «Гармонія»

 

В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує людство. До них належить ім’я Великого Кобзаря, поета, філософа, художника Т.Г. Шевченка. Тому в Центрі розвитку дитини «Гармонія» традиційно проходять Шевченківські дні, щоб не просто вшанувати пам'ять, а всім серцем відчути невмируще слово Кобзаря. У всіх групах були оформлені книжково-ілюстративні  виставки «Тарас Шевченко – символ єдності української нації», у середніх і старших групах проведено тематичні бесіди  «Тарас Шевченко - майстер слова та пензля», «Моя співуча Україна у творах Т.Г. Шевченка», «Що ми знаємо про Кобзаря», «Читаємо Тараса, учімося в нього»;  віртуальні подорожі життєвим і творчим шляхом генія українського народу Т.Г. Шевченка. Педагогами  також організовано  виставки дитячих малюнків  за творами Т.Г. Шевченка.

Традиційно, до дня народження Тараса Григоровича Шевченка у закладі пройшов конкурс читців «Тарасове слово й досі живе!», в якому взяли участь вихованці старших груп: Коляда Матвій (група№2), Борисенко Катерина (група №2), Токарєва Аріна (група №2), Литвиненко Поліна (група №23, Гусениця Мілана (група №23), Русаловський  Кирило(група №23), Бонь Дмитро(група №23), Іванова Віталіна (група №26), Ковтун Софія (група №26), Ізбаш Марія (група №26), Пелепецька Софія (група №26), Кравченко  Єгор (група №10), Кузіна Софія (група №10), Кондратьєв Орест (група №10). Вихованці дуже старанно готувались до декламування поезій Тараса Шевченка. З глибокою любов’ю та акторською майстерністю перевтілювалися в персонажів віршів видатного поета та проживали сюжет разом з автором. Присутні у залі діти та дорослі відчули себе однією родиною, об’єднаною рідним словом Тараса. Досвід участі в конкурсі, можливість доторкнутися до Шевченкового слова, емоції, які вихованці старших груп отримали під час читання віршів на публіці, залишили в них яскраві спогади та надію на майбутні успіхи. Тож хочеться вірити, що ім’я поета та його творчість будуть живим вогником жевріти у серцях наших дітей. Всі учасники конкурсу були нагороджені дипломами та цінними подарунками.

 

Переможцями конкурсу стали:

  • Пелепецька Софія (група №26),   читала вірш «Любіть Україну»
  • Іванова Віталіна (група №26), читала вірш «Сон»
  • Кравченко Єгор (група №10), читав вірш «Мені тринадцятий минало» 

 

Про геніального поета-революціонера Тараса Григоровича Шевченка ми, здається, знаємо все. Однак у котрий раз спиняємося перед величчю генія, вчитуємося, вслухаємося в його незнищенного безсмертного «Кобзаря», який і досі вражає серця людей образністю, мудрістю, силою віри у майбутнє України!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переможці конкурсу