Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

 

Дитинство – найкраща пора в кожної людини, спогади про яку ми пронесемо через усе своє життя. І так важливо, щоб ці згадки були приємними і щасливими, сповненими маминої ласки, батьківської турботи, яскравих посмішок.

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», мета якої привернути увагу суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок. Центр розвитку дитини «Гармонія» також взяв участь у цій важливій акції не тільки для дорослих, але й для дітей. Толерантність, нетерпимість до жорстокого поводження, вміння захищати себе, відстоювати свої кордони повинні виховуватися змалечку, тому нашим обов’язком є виховання гармонійної особистості дитини, яка зростає у безпеці і любові.

Під час акції практичним психологом Стаценко Надією з дітьми було проведено вправу «П'ять добрих слів», гру «Мишеня Маніпюля» та створено колективний колаж «Ми проти насилля». У всіх вікових групах педагоги провели бесіди на тему «Мої права», «Сторінками улюблених казок» та разом з вихованцями створили інформаційні плакати «Мій світ без насильства». Ми повинні донести до дітей розуміння того, що насилля є порушенням прав людини. Проведені заходи, стали приводом для аналізу власних дій та вчинків. Діти – майбутнє нашої країни. Якщо вони живуть здоровим життям зараз, то майбутнє України буде багатообіцяючим.