Тематичний тиждень до Дня енергетика - «Южноукраїнськ – місто енергетиків».

 

«Южноукраїнськ – місто енергетиків»

         Згідно з проєктом рішення педагогічної ради від 26.11.20 р №2 з грудня 2020 року у комунальному закладі «Центр розвитку дитини «Гармонія» запроваджено тематичний тиждень до Дня енергетика - «Южноукраїнськ – місто енергетиків».

         З 14 грудня 2020 року по 18 грудня 2020 року з метою популяризації знань про атомну енергетику, як стратегічної галузі, що забезпечує Україну електроенергією, сприяє її добробуту, процвітанню та розвитку, а також з метою розширення знань дітей про головне підприємство нашого міста у закладі пройшов тематичний тиждень присвячений атомній енергетиці.

        З неймовірним інтересом діти старших груп №2 - вихователі Томачинська Л.П., Мордель І.А., №25 - вихователі Бахтіна І.Г., Шеремет Т.О., №26 - вихователі Гештемулт О.А., Денисенко Л.Р. кожного дня приходили в садочок. Адже саме протягом цього тижня діти дізналися про історію виникнення електричної енергії, зрозуміли та можуть пояснити необхідність енергії в нашому житті.

У понеділок вихованці груп відправились у подорож із електричною лампочкою та дізналися про історію виникнення електричної енергії. Протягом дня діти мали змогу розглядати предмети, які дають світло, наприклад, гасову лампу, свічки, ліхтарики, смолоскип, каганець, електричні лампочки. Розмірковували, звідки ж береться електрична енергія і для чого вона нам потрібна. Використовуючи екрани, діти роздивились мапу України із зображення атомних та гідроелектростанцій, які функціонують у нашій країні. Найцікавішим в цей день було дізнатися, що таке атом, уявити себе ним та виготовити власноруч свій атом.

У вівторок вихователі старших груп розширювали знання дітей про головне підприємство нашого міста. Вихованці дізналися, що 45 років тому, на березі річки Південний Буг розпочалося будівництво нашого міста, саме завдяки тому, що розпочала роботу Южно-Українська атомна електростанція. Діти вирушили у віртуальну екскурсію на Южно-Українську атомну електростанцію, розмовляли про роботу атомної електростанції, переглянули відео презентацію «Атом на службі людини».

У середу малюки мали змогу «приміряти» професію енергетика, уявити себе директором атомної станції. Зрозуміли важливість професії енергетик, а також розповіли, ким працюють їхні батьки на підприємстві.

У четвер у групи завітав Гном-економ та навчив дітей заощаджувати електроенергію. Вихованці закріплювали знання про електростанцію, яка є джерелом енергії, а також, у ході гри,  дізналися про заходи, щодо енергозбереження. Діти дійшли висновку, що економія електроенергії позитивно впливає на сімейний бюджет.

П’ятниця була насичена пошуково-дослідницькою діяльністю. Хлопчики та дівчатка, під керівництвом вихователів, мали змогу здобувати вогонь, кип’ятити воду, засвітити електричну лампочку. Насамкінець, ще раз повторили правила користування електроприладами, згадали про небезпеку, яку несе в собі необережне використання електрики у побуті.

      Феєричним завершенням тижня Енергетики стала виставка-конкурс виробів, присвячена Дню Енергетиків, яка мала назву «Енергія атома очима дітей».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У конкурсі-виставці прийняли участь вихованці середніх та старших груп закладу. Діти своїми фантастичними виробами вітали всіх южноукраїнців із Днем Енергетиків. Висловлювали побажання міцного здоров’я та наснаги всім, хто має відношення до енергетики нашої країни.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всі учасники отримали цінні призи за участь у  конкурсі-виставці.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Висловлюємо велику подяку вихователям, вихованцям та батькам старших груп за проведення такого змістовного та інформаційного тижня присвяченого Дню Енергетика!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: