Індекси харчових алергенів

 

Шановні батьки!

На підставі додатку № 13  Постанови КМУ від 24.03.2021 рок № 305  "Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку" надаємо вам інформація про наявність у складі готових страв щоденного меню алергену або непереносимої речовини.  У меню відповідним індексом в дужках після назви готової страви вказано  наявність у страві лактози та молочних продуктів. 

 

 

Індекс алергену або непереносимої речовини

Розшифровка індексів алергенів або непереносимих речовин

 

Г

глютен або його сліди

Л

лактоза

ЗП

злакові продукти

РП

ракоподібні продукти

Я

яйця

Р

риба

А

арахіс

СБ

соєві боби

МП

молочні продукти

ГХ

горіхи

С

селера

ГЦ

гірчиця

К

кунжут

ЛП

люпін

М

молюски