засідання Школи професійного зростання

 

Період входження молодого педагога у професію вирізняється напруженістю і є дуже важливим для його особистісного і професійного розвитку. Саме Школа молодого вихователя спрямована допомогти педагогу-початківцю обрати правильний шлях для професійного зростання та вдосконалення.

У Центрі розвитку дитини «Гармонія» 22 березня 2023 року відбулося чергове засідання Школи професійного зростання на тему: «Метод проєктів. Проєктна діяльність у закладі дошкільної освіти». Метою засідання було: активізувати  знання педагогів з питання творчого проєктування; з’ясувати ступінь підготовленості педагогів до створення та реалізації проєктної діяльності з дітьми старшого дошкільного віку; сприяти підвищенню рівня професійної майстерності педагогів; спонукати вихователів до творчого самовираження та самовдосконалення.

Для учасників засідання вихователі-методисти надали методичні поради щодо поетапності створення проєктів для дітей старшого дошкільного віку. Молодим педагогам та їх наставникам були запропоновані інтерактивні ігри: «Шкала компетентності», «Мозковий штурм», «Асоціації», «Чарівна скриня». Під час вправи «Синтез думок» колеги обмінювались інформацією, різними думками  та розробляли нові проєкти на запропоновану тему. Різні ідеї, різні підходи до представлення проєктів надихали і створювали атмосферу невимушеності. Всі педагоги працювали активно і натхненно. А тому, всі сподівання і очікування від зустрічі виправдалися: молоді педагоги отримали нові знання, ідеї, посилили віру у себе, почули корисну та цікаву інформацію, а їх наставники збагатили свій педагогічний досвід і отримали гарний настрій від спілкування.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: