Аналіз роботи соціального педагога

 

Аналіз роботи соціального педагога І.О.Клименко

за 2012-2013 навчальний рік

 

        На початку навчального року соціальним педагогом проведена паспортизація груп ЦРД «Гармонія», своєчасно з’ясовано статус незахищених сімей. Малозабезпеченим та багатодітним сім'ям, діти які знаходяться під опікою, діти які потерпіли від наслідків аварії на ЧАЕС надавалася допомога в оформленні пільг по оплаті за харчування дітей в ЦРД «Гармонія» , консультації по вихованню дітей в цих сім'ях.

     У вересні  2012 року здійснено соціально-педагогічний патронат  сімей, де діти старшого дошкільного віку не відвідують дошкільні заклади,  створено банк даних з  таких сімей. Батькам запропоновано короткотривале перебування дітей у дошкільному закладі, індивідуальні заняття  вдома.

     З метою удосконалення системи організації роботи соціального педагога, надання методичної допомоги  педагогічним працівникам ЦРД «Гармонія» протягом 2012-2013 навчального  року соціальним педагогом проводилися  індивідуальні та групові консультації для вихователів на такі теми:

  • «Чому люди брешуть?»
  • «Як виховувати дітей вдома»
  • «Сила, якій немає рівних у Всесвіті»

      Протягом навчального року соціальним педагогом обстежено 9 сімей  щодо матеріально-побутових умов проживання і виховання в сім’ї неповнолітніх. Оформлено акти обстеження, з батьками проводилися бесіди на теми: «Відповідальність батьків за виховання дитини», «Як проявити свою любов до дітей», «Сходинки розуміння або як краще любити свою дитину».

    Протягом навчального року соціальним педагогом проводилися профілактичні заняття з дітьми, які мали відхилення в поведінці. Здійснювалися індивідуальні заняття з дітьми, які потребували особливої педагогічної уваги. Методи роботи з такими дітьми добиралися відповідно до специфіки сімейного виховання, особливостей світосприймання дошкільників.

     Впродовж року проводилися заняття з дітьми у гуртку на базі дитячого радіо «Радіопузики».

     З метою привернення увагу батьків до долі власної дитини та ознайомлення батьків з режимом дня, адаптацією дитини до умов дошкільного закладу  організовано заняття з переддошкільної освіти у «Школі прогресивного батьківства». У березні 2013 року проведена конференція для батьків майбутніх вихованців на тему: «На вас чекає дитячий садок».  

     Спільно з іншими фахівцями організовано та проведено традиційний конкурс «Сім’я року-2013».