Благодійна акція до Всеукраїнського Дня доброти

 

     В усі часи добрі люди допомагали нужденним. З миру по нитці, як то кажуть, голому сорочка! У наші дні благодійність і волонтерський рух стали не тільки актуальним і масштабним проявом безкорисливої допомоги, але і внутрішньою потребою кожної людини, небайдужої та чуйної до чужого болю.

   Ідеї програми «Афлатот» націлюють дорослих привчати дітей з малечку ділитися з іншими. Вихователі та батьки пояснюють дітям деякі питання: Як робити добрі справи? Чому потрібно ділитися з іншими? Що таке щедрість? Що таке милосердя та співпереживання?Які справи не є добрими? Що таке безкорисне добро та добро заради втіхи самолюбства? Педагоги закладу пояснюють батькам, що вони повинні пам’ятати: милосердя та вміння співпереживати діти навчаються перш за все в сім’ї!

        За допомогою занять за програмою «Афлатот» діти навчилися:

  • ділитися іграшками з друзями та братами й сестрами; 
  • дарувати іншим щось серед своїх речей;
  • купляти новий подарунок комусь разом з батьками;
  • подавати милостиню нужденним та безхатькам;
  • допомагати стареньким перейти через дорогу чи донести важку сумку;
  • допомагати безпритульним тваринам;
  • жертвувати кошти на хворих у спеціальні скриньки, в магазинах, торгових і розважальних центрах;
  • переказувати кошти на рахунок (мобільний) нужденним, хворим й людям, які потрапили в скрутні життєві умови (з дітьми старшого віку) тощо.
  • людям у непередбачуваних ситуаціях зазвичай замало коштів рідних і державної допомоги.

Що таке благодійність педагоги доводять на особистому прикладі та привчають робити добрі справи не лише в ігровій формі.

Вихованці старшої групи №6 відвідали комунальний заклад «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей Южноукраїнської міської ради», де утримуються діти вилучені з родин, які знаходяться у складних сімейних обставинах. Вихованці «Гармонії» оглянули приміщення Центру, познайомилися з умовами проживання  його мешканців. 

Спілкуючись між собою, вихованці готелю розповідали як їм жилося у сім’ях та як тепер їм подобається у Центрі, в свою чергу вихованці «Гармонії» запитували дітей про те, в які ігри грають, чим займаються у вільний час, які мають захоплення. Зустріч відбувалася у теплій, довірливій атмосфері.

 

 

Дошкільнята читали вірші, разом виконували фізхвилинку, грали у ігри, співали, танцювали.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

На згадку та знак дружби вихованці «Гармонії» 

подарували речі, іграшки, пригостили солодощами. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Спілкування в колі друзів – один із ефективних рецептів щастя та здоров’я дітей які знаходяться в центрі соціальної реабілітації, а для дошкільників це прояв соціальної відповідальності. Малюкам важливо відчувати себе потрібними не тільки своїм батькам і близьким, а й зовсім незнайомим людям, допомагаючи яким, вони відчувають свою користь і свої можливості. Милосердя є потужною цілющою силою, що впливає й на того, у ставленні до кого воно проявляється, й на саму людину, яка робить добру справучуйності до проблем інших людей, співчуття й людяності. Безкорислива допомога здатна розвинути це прекрасне почуття. Адже коли займаєшся благодійністю з чистим серцем і даруєш нужденним людям не лише свої речі, гроші та іграшки, а ще й частку тепла, то світ стає кращим. Добро завжди повертається!

 

Категорія: