Геокешинг - одна з сучасних технологій дошкільної освіти

 

Хочеться взяти карту і в якійсь історичній місцині знайти справжній скарб? Немає нічого простішого! Варто лише запастися тією самою картою, GPS-навігатором, гарним настроєм і вперед. Стоп! Куди вперед? Про це розкаже геокешинг.

 

Слово «геокешинг» (geocaching) походить від грецького «гео» - Земля і англійського «cache» - схованка. Геокешинг - своєрідна туристична гра, вже завоювала  тисячі шанувальників у всьому світі. Це  командна гра, в якій присутні: подорож, знаходження місця розташування заданих об'єктів, пошук інформації про об'єкти і відповідей на питання.

У «геокешинг» можна грати і в дитячому саду, оскільки кожна дитина мріє знайти скарб. Дана технологія дозволяє зробити процес навчання дійсно актуальним, особистісно-значущим, цікавим і творчим, в якійсь мірі навіть захоплюючим.

 

 

 

Тому,   14 вересня 2018 року вихованці старшої групи № 16 стали учасниками цікавого геокешингу «У пошуках  скарбів», який для них організували вихователь Товстик Наталія Федорівна разом з  інструкторами з фізкультури Ніконовою  Ганною Василівною, Старостіною Тетяною  Григорівною, музичними керівниками Тоцькою Наталією Іванівною, Тоцькою Надією Володимирівною, помічником вихователя Медведєвою Наталією Михайлівною та батьками вихованців.  

 

 

 

Діти за допомогою GPS-навігатора та  карти-схеми  долали маршрут у пошуку скарбу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Цікаві пригоди, подорожі лабіринтами, веселі  змагання   та досліди чекали на них на кожному етапі "пошукової експедиції".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

А винагородою за спритність, наполегливість та старанність став знайдений скарб.

 

 

 

 

Діти були в захваті. Гра вдалася!

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: