І лине над землею Шевченкове слово!

 

Із свіжим березневим вітром, з подихом весни приходить до нас, українців, величне свято – день народження Т.Г.Шевченка, великого сина України. Осмислення життя і творчості Кобзаря давно стало доброю традицією у Центрі розвитку дитини «Гармонія», тому й традиційно проходять Шевченківські дні, щоб не просто вшанувати пам'ять, а всім серцем відчути невмируще слово.

Щоб зробити тиждень максимально продуктивним, змістовним та цікавим, педагоги «Гармонії» розробили ряд заходів, головною метою яких було ознайомити дітей із життям та творчістю українського народного поета та художника Тараса Шевченка.

У всіх групах були оформлені книжково-ілюстративні  виставки «Слава Шевченка – слава України», у старших групах проведено тематичні бесіди «Моя співуча Україна у творах Т.Г.Шевченка», «Читаємо Тараса, учімося в нього»;  пізнавальні подорожі життєвим і творчим шляхом генія українського народу Т.Г.Шевченка.

Діти середніх груп мали змогу переглянути цікаві та змістовні відео презентації  «Про Кобзаря дітям. Віршована  розповідь  про життєвий шлях Т. Шевченка», «Маленьким діткам про великого Тараса». Педагогами  також організовано  виставки дитячих малюнків  за творами Т.Г.Шевченка «Встала весна», «Тече вода з-під явора», «Зацвіла в долині», «Сонце гріє, вітер віє».

Традиційно, до дня народження Тараса Григоровича Шевченка у комунальному закладі «Центр розвитку дитини «Гармонія» пройшов конкурс читців «Тарасове слово й досі живе!», в якому взяли участь вихованці старших груп:

 

 

Група №10

Степанов Ростислав з віршем Т.Г. Шевченка «Садок вишневий коло хати».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Група №12

Бровкова Злата з віршем Т.Г. Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий».

 

 

 

Група №15

Діденко Злата з віршем Т.Г. Шевченка «Отак подивишся здаля на москаля».

 

 

Медвінська Соломія з віршем Т.Г. Шевченка «Заповіт».

 

 

 

Група №18

Єрмолаєва Єва з віршем Т.Г. Шевченка «Сон».

 

 

 

Дума Роман з віршем Т.Г. Шевченка «Зоря моя, вечірняя».

 

 

Група №20

Андреєва Анісія з віршем Т.Г. Шевченка «Тече вода з-під явора».

 

 

Ляшенко Аліна  з віршем Т.Г. Шевченка «Дивлюся, аж світає».

 

 

 

Захід відбувся в  емоційній, патріотичній та душевній атмосфері. Були представлені ілюстрації картин Шевченка.

 

 

Вихованці дуже старанно готувались до декламування поезії Тараса Шевченка. З глибокою любов’ю та акторською майстерністю перевтілювалися в персонажів віршів видатного поета та проживали сюжет разом з автором. Присутні у залі діти та дорослі відчули себе однією родиною, об’єднаною рідним словом Тараса.

Досвід участі в конкурсі, можливість доторкнутися до Шевченкового слова, емоції, які вихованці старших груп отримали під час читання віршів на публіці, залишили в них яскраві спогади та надію на майбутні успіхи. Тож хочеться вірити, що ім’я поета та його творчість будуть живим вогником жевріти у серцях наших дітей.

Всі учасники конкурсу читців поезій Тараса Шевченка були нагороджені дипломами та цінними подарунками.

 

 

 

Переможець конкурсу

 

Єрмолаєва Єва  читала  вірш Т.Г. Шевченка «Сон»

 

 

 

Про геніального поета-революціонера Тараса Григоровича Шевченка ми, здається, знаємо все. Однак у котрий раз спиняємося перед величчю генія, вчитуємося, вслухаємося в його незнищенного безсмертного «Кобзаря», який і досі вражає серця людей образністю, мудрістю, силою віри у майбутнє України!

 

 

Категорія: