Моє місто найкраще!»

 

«Ніде, ні в якому місті світу, зірки не світять так яскраво, як в місті дитинства», - під таким гаслом працівники та вихованці комунального закладу «Центр розвитку дитини «Гармонія» започаткували проведення традиційного тематичного тижня, присвяченого дню народження рідного міста Южноукраїнська.

Цей тиждень був спрямований на ознайомлення дітей з особливостями рідного міста, його визначними місцями, вулицями, пам’ятками та відомими особами, традиціями та звичаями. Педагоги закладу протягом тижня поглиблювали  знання дітей про історичне минуле та сучасне Южноукраїнська.

Щоб зробити тиждень максимально продуктивним, змістовним та цікавим, педагоги «Гармонії» розробили ряд заходів, головною метою яких було - пробудити в дитячих серцях любов до рідного краю, з його багатою та різноманітною природою.

  Напередодні тематичного тижня педагоги готували дидактичні матеріали для проведення освітньої діяльності з дітьми.  Провели виставку методичних та навчальних посібників,  де представили розмаїття матеріалів, які допомагатимуть  дітям отримувати нові знання про рідне місто. Педагоги виготовляли самостійно або разом з дітьми необхідні наочні посібники, ігри, що є незамінним універсальним атрибутом навчально-виховного процесу та  допоможуть активізувувати сприймання, мислення, стимулювали пізнавальну, творчу активність дошкільнят.

«Родзинкою» виставки став макет  будівлі закладу та ігрових майданчиків, який виготовили батьки вихованця групи №6 «Веселка» Шуліки Давида. У макеті відтворено найдрібніші ігрові форми та споруди, які в дійсності є на  ігрових майданчиках. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Педагоги раннього віку зібрали цікаву та корисну інформації про м. Южноукраїнськ. Оленою Іванівною Кулик цей матеріал було відредаговано та цібрано в книгу «Южноукраїнськ – наше місто!».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Педагогами закладу були створені віртуальні екскурсії-подорожі. Так,  щодня вихованці груп відправлялись у віртуальні екскурсії по різним куточкам міста та відвідали визначні місця та цікаві місцини рідного міста.

Вперше, з 2020/2021 навчального року у комунальному закладі «Центр розвитку дитини «Гармонія» було започатковано фестиваль   авторських поетичних  творів «Моє місто - найкраще!». 

Взяти участь у фестивалі могли всі бажаючі.  І таких виявилося чимало! Діти проникливо та емоційно, щиро та відкрито представляли авторські твори, присвячені дню народження міста.  Більше 20 маленьких авторів та їх батьків стали учасниками цього заходу.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За результатами фестивалю з’явилася збірка авторських творів, яку педагоги будуть використовувати під час освітньо-ігрової діяльності.

Закінчився тематичний тиждень  яскравою ходою наших малюків та флеш-мобом від старших дітей до Дня вишиванки. Наші маленькі «зірочки» щиро і мило пишалися та демонстрували своє вишите вбрання.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ось так наша велика дитсадівська родина зустрічала цьогорічний 46-й день народження нашої маленької батьківщини - рідного міста Южноукраїнська.

 

З Днем народження тебе, наше найкраще місто, місто доброї енергії, місто творчих людей! 

 

 

 

Категорія: