Поради щодо харчування дитини вдома у вихідні дні

 

- Пам'ятайте, що діти мають їсти чотири-п'ять разів на день із перервою в 3-4 год. Не давайте дитині між прийомами їжі солодощі.

- Складайте дитячий раціон так, щоб він містив у достатній кількості білки, жири, вуглеводи, мікро- та макроелементи, а також вітаміни.

- Давайте дитині пити чисту воду. Соки або чаї не замінять її в раціоні дитини, на­скільки корисними вони не були б.

- Урізноманітнюйте харчування дитини, адже його одноманітність призводить до зменшення кількості шлункового соку. Як наслідок знижується апетит та погіршу­ється засвоєння їжі.

- Навчайте дитину раннього віку їсти самостійно.

- Діліть дитині молодшого дошкільного віку котлету та рибу на кусочки, але лише після того, як вона побачить готову страву.

- Навчіть дитину їсти м'ясо та рибу разом із гарніром.

- Завжди орієнтуйтеся на апетит дитини. Ніколи не годуйте дитину насильно. Пам'ятайте, що зниження апетиту може свідчити про захворювання дитини.

- Підтримуйте у дитини перед та під час їжі гарний настрій. Це важливий чинник для формування хорошого апетиту.

- Дотримуйтеся таких орієнтовних об'ємів готових страв для дітей віком від трьох до шести років:

 

Страви

Об'єм, г

Страви

Об'єм, г

м'ясні або рибні страви

70-100

фрукти,соки

80-100

гарніри

120-130

каші, овочеві страви

180-200

салати

40-50

супи, борщі, бульйони

150-200

чай, молоко, какао, кефір

150-180

хліб житній (на день)

50-60

компоти, киселі

120-180

хліб пшеничний (на день)

100-110

 

Матеріали використані з «Спеціалізованого журналу медична сестра дошкільного закладу» № 11 за 2014 рік  

Категорія: