Спортивна розвага «Подорож в країну LEGO»

 

 

У комунальному закладі «Центр розвитку дитини «Гармонія», використання LEGO - конструктора є чудовим засобом для всебічного розвитку дошкільників, що забезпечує інтеграцію різних видів діяльності.

Вихователі використовують  LEGО – конструктор у всіх видах діяльності дошкільників. Інструктори з фізичного виховання не стали винятком і проводять фізкультурні розваги, ідучи «в ногу» з часом.

14 лютого 2020р вихованці середніх груп мали можливість не тільки змагатися та грати у різні рухливі ігри, а й уявити себе справжніми інженерами! Малята показали свої вміння будувати з великого LEGО - конструктора цікаві і незвичайні споруди за допомогою яких подорожували у Країну фізкультури та спорту.

Побудувавши потяг, юні мандрівники потрапили у ліс, де на них чекали веселі пригоди та ігри «У ведмедя во бору», «Ліс в капкані».

Далі шукачі пригод перебудували потяг у корабель, з яким, на жаль, трапилася біда – він затонув. Малюки опинилися на безлюдному острові де спробували себе у ролі рибаків. Рухлива гра «Рибак і рибки».

Не втрачаючи надії, діти сконструювали «Літак». Гра зі звуконаслідуванням «Літаки».

Приземлилися спортсмени на «Доріжку перешкод»яку вправно подолали.Але доля приготувала випробування на сміливість і влучність. Малюки з мужністю захищали фортеці,швидко жбурляючи сніжки.

Потім діти збудували автомобіль, на якому продовжили подорожувати.

На зупинці провели рухливу гру «Птахи на дорозі»та, з рештою, повернулися в садок.

Завершилася подорож в країну LEGO  грою «Подружилися».

Актуальність, новизна використання LEGО-конструктора в оздоровчій діяльності дошкільних закладів, як форми організації здоров'язберігаючої роботи важко переоцінити. Це цікавий та ефективний засібLEGО-терапії: LEGО- фізкультура, LEGО-самомасаж, LEGО-ігри, LEGО-пальчики.

Використовуючи LEGО -модулі на заняттях з фізичної культури

  • швидко встановлюється контакт між дитиною і вихователем;
  • у дитини формується почуття впевненості в своїх можливостях, так як він бачить наочний результат своєї праці;
  • поліпшується фізичний стан дитини (розвивається загальна та дрібна моторика рук, кординацію рухів тіла, рук, пальців);
  • формуються і коригуються психічні процеси (мислення, пам'ять, сприйняття, увагу, уяву, розвивається емоційно-вольова сфера дитини;
  • у дитини помітно підвищуються здатності до концентрації уваги, з'являється цілеспрямованість доведення задуманого до кінця, вміння працювати в колективі;
  •  поліпшується сприйняття кольору, форми, пропорцій, розвиваються творчі здібності, асоціативне і абстрактне мислення.

Сучасний конструктивно-ігровий засіб LEGО дозволяє побудувати навчальний процес на заняттях з фізичної культури нановому рівні, при якому складні завдання вирішуються за допомогою веселої гри, що усуває негативізм дитини до труднощів навчання і сприяє вихованню здорового способу життя.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: