Тема навчально-виховної зайнятості в середніх групах з 11 лютого – 15 лютого 2013 року «Стародавня і сучасна оселі»

Понеділок                            Тема дня  «Затишна, гостинна хата старовинна»

Вівторок                               Тема дня   «Ласкаво просимо до нашої оселі» 

Середа                                 Тема дня  «Дитсадок — наш другий дім»        

Четвер                                  Тема дня   «Будь охайним і дбайливим»

П’ятниця                              Узагальнюючий день

 

 Програмові завдання.

Формувати в малят елементарне уявлення про давнє українське житло, його вигляд, особливості інтер'єра тощо. Учити використовувати в мовленні кількісні числівники, поняття, пов'язані з орієнтацією в часі (незабаром, тепер, раніше). Сприяти розвитку логічного, системного мислення.

Учити малюків описувати вигляд сільської хати, розповідати про призначення деяких предметів хатнього начиння. Закріпити в активному словнику назви частин будинку, квартири, кімнат тощо, розвивати навички монологічного мовлення, удосконалювати артикуляцію та чіткість вимови сонорних звуків Вправляти дітей у знаходженні і виділенні звуків у словах.

Учити дітей елементарно диференціювати інтер'єр та екстер'єр сільської оселі і міської квартири, підтримувати цікавість до виконання завдань естетичного характеру.  Закріпити знання про народний промисел – гончарство. Вправляти в умінні створювати предмети побуту, оздоблювати їх візерунками, складати у колективну композицію (створення інтер’єру та екстер'єру).

Удосконалювати вміння малят розмірковувати, робити висновки, пояснювати та обґрунтовувати їх. Заохочувати здатність до творчих перевтілень.