Тематичний Тиждень «Разом з сім’єю»

 

     Відповідно до річного плану КЗ ЦРД «Гармонія» з 22 по 26 вересня 2014 року проходив традиційний тематичний Тиждень «Разом з сім’єю». Метою проведення цього тижня було поліпшення педагогічної взаємодії педагогів з батьками вихованців.  

     У рамках тематичного Тижня «Разом з сім’єю» організовано і проведено ряд цікавих заходів, зокрема: музичні  розваги  для перших та других молодших груп  «Осінь-чарівниця»; музичні розваги  для  старших та різновікових груп «Диво-осінь завітала – все навкруги розмалювала», «Завітала на город – осінь господиня». У даних заходах активну участь взяли батьки та вихованці закладу.  Музичні керівники та педагоги  були організаторами свят. Діти разом із музичним керівником подарували присутнім незабутні хвилини   радості у чудових піснях та танцювальних номерах. Загалом на святі панувала родинна атмосфера – атмосфера добра, сміху, любові та радості.

 

     Також протягом Тижня були проведені фізкультурні розваги для дітей середніх груп  - «Осінні пригоди», а для дітей старших груп № 25, 26 - «Тато, мама  і я – спортивна родина». Діти продемонстрували для своїх батьків вміння та навички спритності, витривалості;  вони дуже старалися і надали змогу своїм батькам відчути позитивні емоції. Батьки не залишилися без уваги, адже для них були підготовлені певні завдання, які вони виконували разом із своїми дітьми. У результаті всі залишилися задоволеними. На святі панувала атмосфера змагань, радості та бажання перемагати.   А  перемогла дружба. Всі учасники змагань були нагороджені приємними та смачними подарунками – солодкими пирогами.

 

     23 вересня було оголошено Днем відкритих дверей. Батьки, які небайдужі  та зацікавлені вихованням, життям, навчанням дітей у закладі, мали змогу відвідати організовану освітньо-ігрову діяльність, прогулянки та інші режимні моменти.

В усіх вікових групах були проведені батьківські збори. Тематика зборів була різноманітна. Педагогами та вузькими спеціалістами висвітлені нагальні питання, які цікавили батьків, а саме:  у групах ясельного віку батьків цікавили питання адаптації дітей та криза раннього віку; у молодших та середніх групах батьків хвилювало питання щодо організації та проведення гурткової роботи в закладі, вимоги програми до знань та вмінь дітей,  а батьків старших груп консультували вчителі ЗОШ № 4 щодо готовності дітей до школи. 

     Традиційною родзинкою Тижня «Разом з сім’єю» було проведення виставки сімейних творчих робіт «Творимо разом прекрасне». Батьки  та діти усіх груп закладу представили цікаві знахідки, проявили особисту фантазію та творчість у виготовленні поробок з природних матеріалів, овочів та фруктів.  Роботи були яскраві та різноманітні.

                    

                     

            

 

 

                        

                

 

 

                      

 

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Підсумком тематичного Тижня «Разом з сім’єю» була організація та проведення конкурсу на кращу квіткову композицію «Барви осені», в якому також  прийняли участь усі вікові групи. Представлені квіткові композиції відповідали тематиці та стилю і були високо оцінені поважними гостями закладу, представниками управління освіти та керівниками закладів міста.   Переможці конкурсу   нагороджені на засіданні батьківського комітету закладу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Аналізуючи проведений Тиждень та побажання батьків наших вихованців, можна зробити висновок, що саме такі заходи потрібно проводити частіше, адже дитячий заклад і сім’я кожного вихованця – це одна велика родина. Тісна та плідна співпраця з родиною – запорука успіху у вихованні дітей дошкільного віку.

 

Категорія: