«Тиждень особистих досягнень малюків»

 

         Гурток - це один із засобів проведення дозвілля. З 2020-2021 навчального року в КЗ ЦРД «Гармонія» залучені до праці в гуртках лише  діти середнього та старшого дошкільного віку. Робота насичена  цікавими заняттями, які допомагають кожній дитині виявити і розкрити свої здібності, дізнатися багато нового, а також розвиватися і рости здоровими.  Заняття в гуртках приносять дітям радість, впевненість у собі, допомагають пізнавати себе і світ навколо.

Психологи стверджують, що діти нічого не хочуть відкладати на потім. Вони бажають жити, а не готуватися до життя. Їхні природні потреби мають  задовольнятися негайно. Саме гурткова робота надає таку можливість дітям у нашому Центрі.

У зв’язку з карантином, COVID-19 проведення Тижня гурткової роботи під назвою «Тиждень особистих досягнень малюків» проводився без участі батьків. Батьки мали змогу переглянути заняття у відеоматериалах, які надали керівники гуртків на Viber-групи.

Навчаючи дітей ранньому  читанню за мето­дикою М. Зайцева, керівник гуртка Лисейко Неля Михайлівна впевнена, що розвиток малят, а саме інтелектуальний, мовленнєвий, сенсорний, поєднується із задоволенням їхніх потреб та інтересів, а отже, викликає позитивні емоції.

Перед дітьми не ставиться завдання якнай­швидше оволодіти технікою читання, Неля Михайлівна ставить завдання - викли­кати позитивні емоції, радісний настрій, бажання виконувати ігрові завдання. Діти виконують пізнавальні вправи, викорис­товуючи різні види діяльності: малювання, конструювання, співи.

За допомогою кубиків, сучасних казкових героїв,  спеціальних таблиць діти легко та із задоволенням навчаються читати. Ігрові вправи зацікавлюють дітей яскравими малюнками, на яких зображені привабливі та кумедні тваринки, мультяшні сучасні герої, метушливі птахи, усміхнені діти та безліч різних кольорових предметів, які захоплюють веселими барва­ми й казковими сюжетами.

 Заняття англійської мови, керівник гуртка Янович Тетяна Володимирівна, проходять в цікавій ігровій формі з використанням сучасних методик з метою оволодіння базовим словниковим запасом та опанування навичками розмовної мови.

Метою навчання англійської мови є повноцінний, своєчасний розвиток дитини, збагачення її інтелектуальної, вольової, емоційної, моральної та соціальної сфер у процесі оволодіння основами іншомовного спілкування.

Мова вивчається через особисту діяльність дітей на заняттях. Кожне заняття будується як ігрове спілкування педагога i дітей. Заняття з англійської мови – це система організованої ігрової діяльності, що сприяє розвиткові i вихованню дитини, реалізації набутого досвіду, формуванню нового досвіду та психічних якостей у процесі засвоєння мінімального обсягу англомовних знань та вмінь.

Театралізована діяльність має велике значення для особистісного розвитку дітей: розвиває художній смак, творчі та декламаційні здібності, формує навички командної роботи, розвиває пам’ять.

Провідним засобом педагогічної роботи гуртка є діалог, а формою активності – творчість. Саме такий підхід допомагає керівнику гуртка  з театралізованої діяльності «Фантазія» Степановій Наталії Володимирівни, спрямувати роботу на розвиток творчої особистості. Театралізована діяльність має великі можливості для естетичного, мовленнєвого та творчого розвитку дітей. Організація роботи театрального гуртка  побудовано з урахуванням різноманітної діяльності: знайомство з театром та його видами, технікою ляльководіння, сценічного мистецтва. Заняття гуртка  будується за принципом інтеграційних блоків. Під час занять педагог використовує музику, художнє слово, мовленнєві та практичні ігри, імітацію, пластичні етюди, що посилює емоційне сприйняття  художнього твору, сприяє розвитку пізнавальної активності. В 2020-2021 навчальному році втілюється  в роботу  гуртка проект «Мова-ДНК нації» та виготовлено дидактичні ляльки «Лепетуни».

Для проведення занять у гуртках в достатній кількості є обладнання та матеріал, який постійно поновлюється в зв’язку з сучасними вимогами та інноваційними технологіями. У навчальних кабінетах проведено ремонтні роботи із заміною металопластикових вікон, оснащено РК екранами та сучасною інтерактивною дошкою. Придбано яскраві офісні та дитячі меблі, жалюзі, яскраві занавіски, дидактичний матеріал, ігрове та навчальне обладнання, різноманітні атрибути. У лютому місяці 2021 навчальному році придбано нові кубики для зручності в роботі керівника гуртка з навчання дітей ранньому читанню. В планах проведення та підключення до мережі - Інтернет, для зручності у роботі керівників гуртків та придбання килима в кабінет навчання дітей англійської мови. Керівники  гуртків ставлять перед собою завдання зберегти, збагатити, а також розвинути обдарованість дітей.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: