Тиждень сім'ї

 

Сім'я – це те саме середовище,

де людина вчиться і сама творить добро

                                                  В.О. Сухомлинський

                                                                

     Сім’я – одне з найважливіших соціальних надбань людства, цінність якого з давніх часів і до наших днів залишається незмінною. У сім’ї формується і розвивається особистість дитини, триває опанування нею соціальних ролей, що необхідні для безболісної адаптації в суспільстві.             

   Співпраця дошкільного закладу та сім’ї передбачає наявність у батьків відповідальності, а у вихователів – сімейної центрованості педагогічної діяльності, заснованої на розгляді дитини в контексті її родини. Основний шлях налагодження такої співпраці – організація освітньої взаємодії, результатом якої стане реалізація мети і принципів особистісно – орієнтованої освіти дошкільнят.

 

З  огляду на це з 24 по 28 квітня у комунальному закладі «Центр розвитку дитини «Гармонія» пройшов Тиждень сім’ї. Метою проведення цього тижня було поліпшення педагогічної взаємодії педагогів з батьками вихованців, забезпечення єдиних вимог і наступності сімейного і суспільного виховання, активне залучення родин до участі у навчально – виховному процесі закладу, надання психолого-педагогічної допомоги батькам, пропаганда кращого досвіду роботи педагогів з батьками та вільний доступ батьків до інформації про діяльність дошкільного закладу.

1 день

День відкритих дверей.  В теплий, сонячний, весняний   день    «Гармонія»  традиційно запросила батьків  своїх вихованців на гостини. Вони з задоволенням відгукнулися на запрошення. Змістовно, цікаво та невимушено в кожній віковій групі відбулася освітньо-ігрова діяльність, під час якої діти продемонстрували батькам свої знання, здібності, уміння та навички. Цей день  дав можливість ще раз познайомити батьків з дошкільним закладом, його традиціями, правилами, особливостями освітньо-виховної роботи.

2 день 

День самоуправління. В кожну групу вихователі запросили батьків і запропонували їм провести з малюками ранкове коло спілкування, цікаві заняття, фіз хвилинки, прогулянки тощо.  Це був справжній і неочікуваний сюрприз  для  наших  вихованців.  У захваті  були  і батьки,  і вихователі, і, звичайно ж, дітлахи.  Вони  приймали активну  участь  в  іграх,  що  організували  батьки,  із завмиранням  серця   дивилися і слухали  їхні розповіді. Варто зазначити, що  таке  проведення  спільних  заходів  розкриває  душі не тільки дітей але і їхніх батьків. Протягом дня панувала повага та щирість.                   

 3 день

Майстер – класи від батьків. Учасниці майстер - класів продемонстрували свої таланти  в різноманітних видах діяльності.

Мами люблять наряджати своїх маленьких донечок, заплітати  волосся, придумувати різні зачіски - адже це так приємно! І погодься – улюбленій  донечці аксесуари для волосся потрібно підібрати особливі. А ще краще - зробити їх своїми руками. На турботливих матусь  чекав справжній калейдоскоп майстер-класів з виготовлення прикрас в декількох техніках, які  легко  освоїти і радувати новими бантиками, заколочками, стрічками, обручами тощо. Своїми вміннями поділилися Пономаренко Наталія Вікторівна, Загорулько Вікторія Вікторівна, Лісіна Наталія Андріївна, Добросоцька Світлана Іванівна.

Переваги ліплення квітів та інших виробів з полімерної глини, холодного фарфору очевидні: ці матеріали  не токсичні і не шкідливі, дуже пластичні, тверднуть на повітрі після виготовлення виробу,що робить їх популярним для занять ліпленням з дітьми,

Надзвичайно оригінальними, модними і сучасними виходять прикраси з полімерної глини. Технологією  виготовлення квітів і прикрас поділилася Юхименко  Ольга Вікторівна.

Майстер - клас   виготовлення виробів з холодного фарфору, рецепти приготування цієї пластичної маси для ліплення в домашніх умовах продемонструвала Дехгані Наталія Михайлівна.

Різновидом рукоділля є вишивка стрічками, яка допомагає створити ефектні об'ємні візерунки на одязі або інших предметах. Дізнатися про основні секрети виконання техніки, навчитися вибирати матеріали, виконувати базові елементи допомогла бажаючим Узунова Тетяна Олексіївна.

Жінки, дівчатка завжди прикрашали своє волосся різними способами – закручували волоссячко в кучері і локони, вплітали у волосся живі квіти і виконували різноманітні види плетіння косичок. Зараз плетіння дуже актуальне і чудово доповнює і урізноманітнює звичний образ. Заплетене в косички волосся завжди виглядає дуже стильно. Для  тих матусь, хто розвиває у дитини почуття краси і стилю з дитинства, хоче зробити просту і акуратну або ексклюзивну зачіску без допомоги перукарів свої вміння  продемонстрували Літвіненко Аліна Володимирівна та Бадюк Вікторія Александрівна.

Багатьом  хочеться виготовити  іграшку самостійно, адже симпатичні зайчики, пухнасті кішечки, вухаті собачки, і, звичайно, улюблені всіма плюшеві ведмедики – не будуть виконані з такою ж любов’ю, як іграшка зроблена матусею.

Кого  зацікавило питання, як зробити  іграшки своїми руками  поради Ніжнікової Світлани Миколаївни, Романової Людмили Василівни та Удової Ніни Олександрівни стали  корисними та  необхідними.

Яскраві, незвичайні і дуже смачні тортики  для улюблених малюків можуть приготувати самі мами та бабусі. Як казково оформити і прикрасити  чудовий торт допомогли поради Брагар Віри Павлівни.

4 день

День актора.

«Театральна вистава розкриває перед дитиною

весь світ засобами мудрої та вічної казки,

розвиває творчі здібності особистості,

а найголовніше, виховує справжню людину».

                                                С. Русова

У садочку цього дня панував веселий піднесений настрій, бо тут відбувались різні театральні дива. Музичні керівники Тоцька Н.І., Майданюк В.О. та вихователі  Арсеньєва Т.А.,  Ілющенко І.С., Степанова Н.В., стали справжніми режисерами, костюмерами, гримерами для своїх юних  талантів, тому театральне дійство перетворилося на справжнє свято, де дошкільнята  молодших груп мали змогу продемонструвати свою акторську майстерність.

Кожна казка, яку показали дошкільнята  відрізнялася не тільки змістовною лінією, завдяки якій діти навчалися бути  милосердними, порядними, чесними, справедливими, але і майстерністю виконання.  Драматизація казок доказала, в який раз, що такий вид діяльності пробуджує у дошкільників інтерес та активність, бажання проявити себе. Діти охоче демонстрували свої творчі здібності та отримували позитивний емоційний настрій, задоволення від виконання доручених ролей.

Група № 5

Казка «Йшов Ведмедик по малину»

Група № 6

Казка «У гостях у Сонечка»

Група № 24

Казка «Колобок»

 

Робота  педагогічного колективу, заходи, проведені  під час Тижня сім’ї сприяли  поширенню педагогічних знань серед широкого загалу  батьків. Завдяки зацікавленості батьків усіма справами дитини, її уміннями, переживаннями, вони зрозуміли,що треба більше проводити часу з дітьми, раціонально його організовувати, а саме: читати, співати, ходити у кіно, до театру, і це дасть змогу малюкам зростати духовно багатими та здоровими.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Батьківський тиждень завершився оздоровчим святом  - Днем здоров’я.

 

 

З ранку веселий клоун запрошував усіх на ритмічну гімнастику.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Забіг з дорослими і малюками допомогла організувати та провести наша матуся Альона Кислица, яка є членом клубу любителів бігу «Олімп».  Він функціонує на базі комбінату культурно спортивних споруд ВП ЮУАЕС , Альона завжди бере участь у Всеукраїнських та міжнародних полумарафонів та  марафонах і виборює призові місця.  Нещодавно посіла ІІ місце на дистанції 21 км 097 м 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Протягом дня малюків  чекала весела подорож навколо садочка, у яку проводжав веселий друг малят Афлатун. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Малюки зустріли Жабку, яка розповіла про користь  загартування. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мандруючи по країні здоров’я зустріли Вітамінку та веселого клоуна Біма. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Далі з малятами подорожував Клоун Бом, який допоміг подолати  складні перешкоди на шляху до Смішинки-веселинки.  Зі Смішинкою-веселинкою час минув не помітно: сміх, ігри, cпортивні вправи – що ще потрібно, щоб набратися сили та здоров’я!  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У кінці подорожі малюки отримали лист від Айболита. У якому йшлося, як знайти  сюрприз  - корисні вітаміни. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У вечірні години відбулось спортивне свято: «Тато, мама і дитина – спортивна родина!»  Змагались і малюки, і дорослі і усі разом. Було весело та цікаво. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: