Великодній тиждень «Великдень – свято життя»

 

 

Великдень – одне з найбільших й найшановніших після Різдва християнських свят. Воно приурочене воскресінню Христа. У давнину Великдень вважався святом бога Сонця Ярила. Звичай пекти паски та фарбувати яйця виник дуже давно. Великдень в Україні – це свято весняного воскресіння, оновлення природи, це Великий День повороту сонця. Народні звичаї і традиційні обряди, пов’язані з Великоднем, цікаві та різноманітні. Вихователі щиро зберігають народні традиції та знайомлять з ними своїх дошкільнят.

Саме тому, з 29 квітня по 3 травня 2024 року в Центрі розвитку дитини «Гармонія» пройшов Великодній тиждень «Великдень – свято життя». Упродовж тижня діти вчили вірші про Великдень, слухали цікаві розповіді вихователів про це довгоочікуване свято, грали у цікаві ігри з писанками, створювали власні малюнки на святкову тематику, а також із захопленням виготовляли свої писанки у різних техніках.  Не можна уявити собі Великодніх свят без барвистих різнокольорових писанок. У жодного народу немає таких прекрасних писанок, як в українців. Діти з великим задоволенням вчилися оздоблювати крашанки кольоровим папером, малювати та розписувати писанки, виготовляти пасхальні листівки та сувеніри.

Проведені протягом тижня заходи збагатили дітей новими знаннями і засвідчили те, як радісно і велично Великдень зустрічають і святкують не лише дорослі, а й діти. Яскравим, цікавим та незабутнім відбувся Великодній тиждень в ЦРД «Гармонія». Нехай творчість милує око своєю красою та різноманіттям! Нехай дзвони Великодня принесуть у кожну оселю радість, віру, надію, любов і, звичайно, мир нашій Україні.

покликання на відео https://www.youtube.com/watch?v=66g83WNJFHQ

 

 

Категорія: