Загартування дітей влітку

 

 

 

У відчинене віконце,

Зазирнуло зранку сонце!

І лоскоче ніжно носик,

 І маленькі ніжки босі.

Сяйвом сонця все залито,

В нас гостює справжнє літо!

 

ЛІТО – це пора яскравих вражень. І хто як не природа «заохочує» дітей відкривати таємниці довкілля, насолоджуватися красою буяння зелені, активно рухатися, гратися, бути на свіжому повітрі. ЛІТО – найкраща пора, щоб розпочати  рішучі дії задля зміцнення здоров’я дитини. Цієї чудової пори неможливо сидіти в чотирьох стінах. Дитина прагне повітря, сонця, прохолоди, води, що освіжає в спеку.

Організація літнього оздоровлення та відпочинку має велике значення для відновлення сил, поліпшення стану здоров’я дітей в закладах дошкільної освіти.  У Центрі розвитку дитини «Гармонія» літньої пори діти частіше бувають на свіжому повітрі, на майданчиках, адже саме тут відбуваються основні оздоровчі моменти.  

Вихованці Центру розвитку дитини «Гармонія» мають чудову нагоду та можливість загартовуватися у спеціально створеному оздоровчому осередку. Малюки залюбки відвідують «Еколенд». Це - об’єкт Екологічної стежини закладу, який є не лише невід’ємною частиною загартування та профілактики порушень стопи, а й отримання яскравих позитивних емоцій. У складі цього «острівка» здоров’я є майданчик для обливання водою, «доріжка здоров’я», арома-клумба тощо. Під час відвідування «Еколенда» діти знаходяться у наближених до живої та неживої природи умовах: ходять босоніж по сухому та вологому піску, по траві, глині, камінцях, корі дерев, отримують повітряні, сонячні ванни, обприскують тіло водою, дихають повітрям, яке насичене особливими речовинами – фітонцидами, що збагачують кров киснем. Веселі ігри з водою, свіже повітря, тепле сонечко підвищують стійкість дитячого організму, покращують апетит. Заняття на «Еколенді» організовано з дотриманням санітарного регламенту та вимог до організації загартування дітей дошкільного віку. Оздоровлений та загартований організм легше справляється з фізичними та розумовими навантаження взимку.

Ми хочемо бачити своїх дітей гарними, щасливими, успішними, і звичайно – здоровими.

 

відео https://www.youtube.com/watch?v=OhLrPeM5IGw

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: