Засідання методичного об’єднання керівників гуртків «Веселковий вернісаж»

 

Дитина не амфора,

яку треба наповнювати знаннями,

  а факел, який треба запалити.

 

    11 квітня 2017 року згідно з річним планом комунальної установи «Консалтингово-методичний освітній центр» (КУ КМОЦ) на базі  КЗ ЦРД «Гармонія», з метою вивчення досвіду щодо організації гурткової роботи було проведено засідання методичного об’єднання  керівників гуртків «Веселковий вернісаж», керівником якого є - методист КУ КМОЦ Малахова Т.М. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Учасникам заходу, керівникам гуртків  дошкільних навчальних закладів міста було надано інформацію про організацію та напрямки роботи гуртків в «Гармонії». Учасники заходу мали можливість оцінити рівень проведення занять та рівень творчих  здобутків дітей.

    «Кожна дитина - талановита!» - саме під таким творчим гаслом організована гурткова робота в закладі. Основним завданням керівників гуртків є допомога дітям навчитися вільно адаптуватися в соціумі, виражати свою індивідуальність та безпосередність. Гурткова робота дарує нашим вихованцям багато яскравих, незабутніх вражень. Радісні переживання піднімають життєвий тонус, підтримують бадьорий настрій дорослих і дітей, спонукають їх на змістовну пізнавальну діяльність. Дитина починає цінувати прекрасне, а, відчуваючи повагу до себе, як до рівного, поступово розкривається і починає творити.

   Кожен керівник гуртка робить все залежне від нього для того, щоб прекрасні й неповторні душі наших малюків, подібно квітам, розкрилися назустріч сонцю і наповнилися теплом і світлом. 

    Ефективність роботи в гуртках значною мірою зумовлюється належним програмно-методичним забезпеченням. У  навчальних кабінетах Центру гурткової роботи проведені ремонтні роботи, кабінети оснащені меблями, дидактичним та роздатковим матеріалом, ігровим та навчальним обладнанням,   різноманітними атрибутами.

  Учасники засідання переглянули заняття в гуртках:

 

«Весела абетка»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Театральне віконце»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Hello»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Веселі пружинки»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Заняття пройшли на високому методичному рівні.

   Педагоги-професіонали Лисейко Н.М., Пирожок А.В., Швець С.П.,  Старостіна Т.Г. під час проведення цікавих сюжетних подорожей, перевтілень, ігрових  моментів вкотре переконали колег з інших дошкільних закладів, що актуальність та ефективність занять гурткової  роботи сприяє розвитку індивідуальному творчого потенціалу кожного малюка, досягненню позитивного результату в навчанні та вихованні дітей. 

   Присутні колеги отримали теоретично-практичний досвід, впевнились у тому, що заняття в гуртках повинні бути цікавими для дітей, будуватися на сучасних технологіях та розвивати індивідуальні задатки кожної дитини. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: