День Єднання

 

Ми вірим в майбутнє твоє, Україно!

Говорять сьогодні дорослі й малі!

Бо ти в нас – найкраща, бо ти в нас єдина,

Немає такої, як ти на землі!

 

 

16 лютого 2023 року Центр розвитку дитини «Гармонія» разом зі всією країною долучилися до Дня Єднання, дня консолідації українського суспільства. На будівлі закладу був піднятий синьо-жовтий прапор, а о 10.00 колектив і вихованці долучились до виконання Державного Гімну України, щоб показати всьому світу силу українського народу та незламне прагнення до миру. Наша єдність – це наша найпотужніша зброя. Сьогодні ми об’єднані любов’ю та вірою у краще майбутнє нашої держави.

  З нагоди відзначення  Дня Єдності педагогами закладу було організовано і проведено ряд заходів з метою виховання патріотичних почуттів до України у дошкільнят: почуття гордості і гідності, що вони маленькі українці, маленькі громадяни великої країни. Щоб підкреслити значимість свята, діти і працівники одягли вишиванки і прикрасили групи державною символікою.

Вихователями середніх і старших груп з метою виховання у дошкільників почуття єдності та розуміння того, що разом ми здатні подолати всі труднощі, була спланована та проведена освітньо - ігрова діяльність за темами: «Єдність нашої країни», «Україна – єдина!». Діти переглянули відео-ролики «День Єднання», «Ой у лузі червона калина», «Державні символи України», «Великі міста України». Діти ознайомились з поняттями «єдина», «незалежна» держава, закріпили  свої знання про символи України, відгадували загадки, читали вірші, складали пазли. Вихованці старших груп передали свої  думки «Що для мене Україна», розмістивши жовто-блакитні долоньки на мапі України та на дереві Єднання. Крім того, було створено багато цікавих та різноманітних стіннівок із українською символікою за допомогою нетрадиційних технік малювання і аплікації.

На музичному занятті, тримаючи в руках жовто - блакитні кульки і прапорці, діти виконали патріотичну композицію, щоб відчути гордість за свою державу.

Ми пишаємося, що ми – українці, і наша Вітчизна – Україна – мила кожному з нас. Ми свято віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю  мільйонів незламних борців, навіки буде непереможною. Україна: країна любові та єднання!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: