Осінній фестиваль казок

 

«Казка, фантазія – це ключик,
за допомогою якого можна відкрити джерела думки і слова.
Без казки, без гри,  уяви дитина не може жити…
Казка – це образно кажучи, свіжий вітер,
що роздмухує вогник дитячої думки і мови».

  В. Сухомлинський

 

Дошкільний вік є найбільш важливим періодом формування моральних і загальнолюдських цінностей. Одним з ефективних засобів розвитку доброзичливих взаємин у дітей дошкільного віку є казка. У чарівний світ казок дитина потрапляє в самому ранньому віці. Слухаючи їх, малюк, немов по сходах, йде по життю і залишається з нею назавжди.

У будь-якому віці у казках можна відкрити щось таємне і хвилююче. Слухаючи їх у дитинстві, дитина накопичує цілий «банк життєвих ситуацій», тому дуже важливо, щоб усвідомлення «казкових уроків» починалося з раннього віку.

Традиційно у КЗ ЦРД «Гармонія»  пройшов осінній фестиваль казок.  Педагоги створили належне середовище для розкриття творчих талантів й акторських здібностей дітей.

Вихованцями групи № 22 ( вихователі Іванісова О.М., Швейцер К.М.) була майстерно розіграна казочка українського письменника Івана Франка «Фарбований ліс», яка навчила діток та всіх присутніхніколи не обманювати, бо все таємне і приховане завжди з'ясовується; не бути надміру гордим, бо через це легко можна втрапити в халепу; ніколи не довіряти першому враженню, бо в переважній більшості випадків воно не є правильним; багато не вихвалятися і не обіцяти зробити те, чого не можеш. А великий оркестр народних шумових інструментів додав дійству ще більшої краси та цікавості!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Талановитою акторською грою відзначилися вихованці групи № 18 (вихователі Ковальчук Н.В., Тарасова Л.М.)  які своїм прикладом у казочці «Лебідь, щука і рак» показали, що безлад не приносить бажаного результату ні в якій страві. Діти з несамовитим захватом перевтілилися в героїв казки і з великим задоволенням зіграли кожне слово зі своєї повчальної історії. Нікого не залишив байдужим ніжний танець красунь – лебідок, що мрійливо відлітали у теплі краї.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У фантастичний світ мрій всіх присутніх відправили дітки групи № 12 (вихователь Сухар І.В.), а саме в казку «Аліса в країні див». Аліса - вічна мрійниця. Їй ніколи не буває нудно: вона завжди вигадає для себе гру або розвагу. При цьому головна героїня гранично ввічлива з усіма, незалежно від походження людини і його особистісних якостей.

Мрійливість змінює наприкінці вистави запальний танець Твіст за участі усіх акторів казки.

Це чудове дійство вчить нас бачити світ яскравим і веселим. Адже все навколо нас, все що ми робимо, ми потім бачимо уві сні. Також,казка вчить нас бути сміливими, добрими і індивідуальними.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Актори групи № 23 (вихователі Вовчанчіна І.П., Шалаєва К.В.)  занурили всіх глядачів у світ української народної казки «Івасик - Телесик», з дуже осучасненими героями, декораціями та костюмами. Слід відмітити талановиту гру акторів , як головних так і другорядних героїв. Дітки та вихователі групи з усією серйозністю віднеслися до вивчення казки та «прожили» це дійство, як в реальному житті. А мелодійний таночок хвиль ніби відніс всіх присутніх в далеке море на гарному човні. Ця казка вчить нас бути добрими, вдячними, порядними, сміливими. Завжди вірити, що добро переможе зло.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Гарну,  яскраву, дуже повчальну казочку показали актори групи № 26 (вихователі Гештемулт О.А., Янович Т.В.) , яка мала назву «Мішок яблук». Ця казочка показала всім, наскільки звірята добрі та чуйні, і як допомагають один одному в біді, розуміють, що таке підтримка і взаєморозуміння. Вражає, наскільки вдало  діти середньої групи перевтілилися в героїв казки та переживали за зайця – батька, яких добував їжу для своєї родини. Вразив всіх присутніх сюжетний таночок веселих зайченят.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вихованці групи № 25 (вихователі Бахтіна І.Г., Шамота А.О.) показали дуже цікаву та повчальну казочку «Під грибком», яка не тільки в яскравих барвах познайомила всіх з чудовою порою року осінь, яка радує всіх не тільки яскравими кольорами, але й смачним урожаєм. Також маленькі актори своїм дійством показали всім справжню дружбу, вдало захищали зайчика від вовка и піклувалися про грибочки. Прикрасою казочки став веселий таночок під чудову гру шумового оркестру.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Чудову гру акторів можна прослідкувати в групі № 2 (вихователі Комогорова О.В., Томачинська Л.П.), які показали казочку «Лисичка та Журавель». Діти з великим артистизмом  виконували ролі. Це яскраве дійство навчило всіх глядачів, що можна виходити з непорозумінь і конфліктів, а не застрягати в них і робити їх незворотніми. Діти, як справжні професійні актори «прожили» цю виставу і до слів : «Браво!» були перевтілені в ті ролі, які грали у казці.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Окрасою та феєричним закінченням фестивалю осінніх казок стала казка вихованців групи № 10 (вихователі Єрмолаєва М.О., Спека О.В.)  «Мишеня і гаманець», яка не тільки навчила всіх присутніх правил поведінки, справжніх дружніх стосунків, дбайливого піклування один про одного , а також і сформувала фінансову грамотність акторів і глядачів. Всі мали можливість на яскравому прикладі переконатися в тому, що не всі друзі є справжніми і в тому, що навколо є багато «корисних» людей, які можуть скористатися слабкістю або необізнаністю. Також малята показали міцні знання в економічній та соціальній сфері, діти орієнтуються у витратах та доходах і знають «ціну» грошам і дружбі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Хотілося б відмітити професійну та творчу роботу вихователів груп та музичних керівників (Майданюк В.О., Тоцька Н.В., Тоцька Н.І.) закладу. Завдяки роботі цих професіоналів та проведеному фестивалю, діти стали більш впевненими у собі, сміливішими та рішучішими.

Вихованці переконалися, що добро обов’язково перемагає зло, а будь-яке завдання можна завжди вирішити, залишаючись чесною і доброю людиною.

 

 

 

 

Категорія: