Розвивально-ігровий центр

 

8 лютого 2017 року став ще одним важливим днем в історії «Гармонії». Саме в цей день збулися мрії дорослих та дітей – відкрився розвивально-ігровий центр з навчальним обладнанням за системою М.Монтессорі та сенсорна кімната.

Малечу і дорослих зустрічали казкові персонажі – Радість та Смішинка, які відкрили двері в дивовижний світ казки. Із задоволенням діти прочитали вірші та раділи казковій атмосфері, активно гралися.

Спеціальні  іграшки, обладнання,  модулі створюють Монтессорі-середовище, яке назване  на честь    великого італійського педагога Марії Монтессорі. Основна ідея відкриття та організації роботи   розвивально-ігрового центру – «Допоможи мені це зробити самому!». Тому своє завдання педагоги «Гармонії» вбачають в тому, щоб не заважати дитині, нічого за неї не виконувати,  а стимулювати її власну активність.

Сенсорна кімната – це особливе чарівне середовище, де дитина, перебуваючи в безпечній, комфортній атмосфері, буде вивчати навколишнє середовище. Позитивний емоційний фон, створений за допомогою  спеціального обладнання зі світловими ефектами, активізує базові почуття людини (зору, слуху, нюху, дотику, смаку) і вестибулярних рецепторів. У сенсорній кімнаті дитина не піддається ніякому тискові ззовні та відчуває себе в цілковитій безпеці, що сприяє розвитку психічних процесів (пам'яті, уваги, мислення, сприймання), органів почуттів, вестибулярного апарата, а також релаксації.

Відкриття розвивально-ігрового центру та сенсорної кімнати стало можливим завдяки благодійним коштам батьків. Здійснити придбання Монтессорі-обладнання допоміг  депутат Миколаївської обласної ради Колесніков Валерій Вікторович.

 

Щира подяка та низький уклін нашим благодійникам