Тиждень особистих досягнень малюків

 

Одна із цікавих форм роботи з дітьми та батьками у комунальному закладі «Центр розвитку дитини «Гармонія» є проведення Тижня гурткової роботи. Тиждень має назву - Тиждень особистих досягнень малюків. В цьому році він  проходив з 17 по 20 лютого 2020 року.

Кожен малюк прагне до творчості і руху. Це приносить дітям радість, впевненість у собі, допомагає пізнавати себе і світ навколо. Наш Центр винагороджує це прагнення цікавими заняттями, які допомагають кожній дитині виявити і розкрити свої здібності, дізнатися багато нового, а також швидше розвиватися і рости здоровим. Для цього в дитячому садку і організовано гурткову роботу. Заняття в гуртках дозволяють дитині розкритися, а батькам побачити весь спектр її справжніх можливостей і сферу майбутніх інтересів дітей.

Навчання англійської мови є не обов’язковим, але бажаним компонентом дошкільної освіти. Навчання дітей іноземної мови - це особливий вид освітньої діяльності. У процесі навчання діти не вивчають складових частин незнайомої мови, а одразу опановують її як засіб спілкування.

Опікується роботою гуртка «HELLO» - навчання дітей англійській мові талановитий педагог – Янович Тетяна Володимирівна. Кожне заняття будується як ігрове спілкування педагога i дітей. Мова вивчається через особисту діяльність дітей на заняттях. Заняття з англійської мови – це система організованої ігрової діяльності, що сприяє розвитку i вихованню дитини, засвоюючи мінімізований  обсяг англомовних знань та вмінь.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Театр - чарівний край, в якому дитина радіє граючи, а в грі вона пізнає світ. На заняттях гуртка «Фантазія»,  які проводить творчий та креативний педагог – Степанова Наталя Володимирівна,  приділяється велика увага розвитку мовлення.   Театр для малюка  — це усвідомлення власного «Я» та можливість самовираження особистості. Тут формуються моральні якості, долаються труднощі: сором’язливість, невпевненість у собі. Дітям театр допомагає зняти напруженість, подолати сумніви стосовно себе, повірити у власні можливості; невгамовним та неорганізованим — навчитися витримки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вихованці гуртка «Весела абетка» під керівництвом досвідченого та талановитого педагога – Лисейко Нелі Михайлівни на заняттях діти виконують завдання природно, невимушено, зацікавлено та з бажанням досягти  результату. Сучасні казкові герої, ігрові ситуації та загадковість сюжету спонукають дитину до дії, вселяють оптимізм, позитивні емоції, упевненість у собі.

 Прикладом наочності і систематизації матеріалу, що вивчається в методиці Зайцева, служать таблиці-тренажери, що є складовою частиною навчального набору. З їхньою допомогою малюки осмислюють, закріплюють і повторюють пройдений матеріал. Заняття з кубиками Зайцева проводяться в ігровій формі, в русі, в процесі навчання читання діти багато співають.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ефективність роботи в гуртках значною мірою зумовлюється належним програмно-методичним забезпеченням. У  навчальних кабінетах проведено ремонтні роботи, оснащено РК екранами та сучасною інтерактивною дошкою. Придбано яскраві офісні та дитячі меблі, дидактичний та роздатковий матеріал, ігрове та навчальне обладнання,   різноманітні атрибути.

Батьки, діти яких відвідують заняття у гуртках, мали змогу порівняти, оцінити рівень проведення занять та рівень навченості своїх дітей,позитивно оцінюючи умови, які створено для розвитку та навчання їх дітей.

Шановні батьки! Важливо пам’ятати, що головне у навчанні дошкільників – це розвиток дитини, збереження її психічного та фізичного здоров’я, зацікавленості дітей, їхнє бажання вiдвiдувати заняття.

Щоб Ваша дитина із задоволенням відкривала світ, відвідуючи «Гармонію», повторюйте разом із нею вивчені на занятті слова, вирази, віршики та скоромовки у вигляді гри. Нехай дитина буде Вашим вчителем. Грайте у ті ігри, які були на заняттях. Виготовляйте предметні малюнки та інші наочні посібники разом із дитиною, водночас запам’ятовуючи нові слова, повторюйте за дитиною міміку та жести. Успіху Вам у вихованні та розвитку дітей!

 

 

 

Категорія: