«Я ГРАЮСЯ РАЗОМ З МАМОЮ» - єдина група в місті

 

 

Другий рік поспіль у КЗ ЦРД «Гармонія» працює група короткотривалого перебування «Я граюся разом з мамою».

Головна особливість функціонування цієї групи полягає в тому, що мама і дитина мають можливість разом займатися, а згодом дитину можна «м’яко» і без переживань перевести на триваліше самостійне перебування у дитячому садку.

 

 

Заняття з малечею та з матусями проводить молодий талановитий педагог Хачатурова Вартуш Гарегінівна у спеціально створеному розвивально-ігровому середовищі з Монтессорі-обладнанням та сенсорною кімнатою. Таке середовище дозволяє педагогу приділяти значну увагу сенсорному вихованню малюків, адже саме це має велике значення для загального, психічного та фізіологічного розвитку дитини.

 

 

  За допомогою всебічно розвивальних  та багатофункціональних іграшок малюк  сам себе контролює, виявляє помилки та сам їх виправляє.

 

Роль батьків зводиться до мінімуму. Головне - спостереження за дитиною в звичайних умовах повсякденного життя.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Важливо й те, що на заняттях у дітей формуються первинні навички соціалізації у грі та в різних видах діяльності - оздоровча гімнастика, заняття з логіки, мовлення, малювання, ліплення з кінетичного піску та емоційне розвантаження в сенсорній  кімнаті.

 

 

 

  
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Педагоги «Гармоніі» переконалися, що відвідування занять у групі короткотривалого перебування значно полегшує малятам проходження складного і болісного процесу адаптації до умов дошкільного закладу.

Нещодавно за допомогою батьків було значно поповнено розвивально-ігрові посібники, а саме: стукалки, різнокольорові втулки, піраміди, шнурівки, набори пазлів, мозаїка, різноманітні конструктори, сортери, каталки, музичні  іграшки тощо. Весь цей матеріал сприяє формуванню і розвитку у дітей сенсорних  еталонів.

 

 

 

Діти пізнають багато нового про оточуючий світ, привчаються до порядку. У малюків розвивається культура поводження з предметами, з іграшками, формується дбайливе ставлення до однолітків.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Під час навчання   активізуються та збагачуються  виховні уміння батьків, зміцнюється їхня упевненість у власних педагогічних можливостях.

 

Група короткотривалого перебування «Я граюся разом з мамою» - це ідеальна альтернатива для дітей, які не відвідують дитячий садок, але потребують спілкування, інтелектуального, творчого та фізичного розвитку. Малюки отримують свій перший досвід колективного співбуття. 

 

 

 

Під час спільного Новорічного свята діти проявляли перші ознаки спілкування один з одним.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Завдяки інтегровано – тематичним заняттям, проведених разом з мамою, діти  без стресів та зайвих переживань перейдуть до надзвичайно нового періоду свого життя.

 

Категорія: