Загартування водою влітку на майданчику «Еколенд»

 

Фізичне виховання підростаючого покоління є однім із найважливіших напрямів сучасної дошкільної освіти. Діяльність нашого закладу спрямована на збереження, зміцнення й відновлення фізичного, психічного і духовного здоров’я дітей, забезпечення своєчасного, повноцінного, гармонійного розвитку з перших кроків життя. Колектив КЗ ЦРД «Гармонія» постійно піклується про зміцнення здоров’я вихованців, адже здорова дитина – успішна дитина!

Літо завдяки своїм сприятливим погодним умовам і широкому спектру застосування природних факторів розкриває великі можливості для проведення відповідної роботи, яка передбачає правильну організацію рухової діяльності дітей, надання їй оздоровчої спрямованості, доцільне використання профілактичних засобів.

Влітку вихованці «Гармонії» залюбки відвідують об’єкт Екологічної стежини закладу - «Еколенд».Який є не тільки невід’ємною частиною загартування та профілактиці порушень стопи, а й отримання позитивних емоцій. У складі цього «острівка» здоров’я є майданчик для обливання водою, «доріжка здоров’я», арома-клумба тощо.

Загартування водою ‒ це тренування терморегуляційних процесів організму, стимулює діяльність центральної нервової системи, очищують шкіру від бруду, поліпшують кровообіг у судинах.В процесі загартування підвищується стійкість дитячого організму до змін у навколишньому середовищі, тренується реакція на перепади температури.

Під час відвідування «Еколенда» діти знаходяться у наближених до живої та неживої природи умовах: ходять босоніж по сухому та вологому піску, по траві, глині, камінцях, корі дерев, отримують повітряні, сонячні ванни, обприскують тіло водою, дихають повітрям, яке насичене особливими речовинами – фітонцидами, що збагачують кров киснем.

Для безпеки гартувальниймайданчик покрито штучним покриттям, встановлені спринклерні зрошувачі у вигляді веселки, єдиноріжки, гарбузика, усміхненого соняшника, щоспонукають дітей до невимушених ігор. Веселі ігри з водою у спекотну погоду дуже актуальні у нашому регіоні. Заняття на «Еколенді» організовано з дотриманням санітарного регламенту та вимог до організації загартування дітей дошкільного віку.

Загартовуючи наших малюків ми поліпшуємо обмін речовин, що благотворно позначається на роботі дихальної, серцево – судинної систем, підвищує тонус м’язів. Крім того, воно підвищує провідність у нервових клітинах, що, в свою чергу, сприяє поліпшенню умов для розвитку мислення.

Оздоровлений та загартований організм легше переносить фізичні і розумові навантаження взимку.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: