Основи виховання дітей

Дитина повинна бути для матері не тяжким вантажем, а доказом доручення їй великого Божественного процесу, тільки тоді вона зможе не підпорядковувати свої інтереси інтересам дитини, відчуваючи себе при цьому жертвою, а повністю присвятити себе Творчості формування нової людини.

            Материнська любов - це головне  для малюка, адже саме виховання, тобто насичення  своєю любов'ю, а не годування, одягання, придбання нових іграшок, є нагальна потреба малюка.

             Дитина до 5 років - "цар". У цьому віці на нього не можна кричати, не можна бити, її поведінка - це відображення вашої поведінки, адже дитина чутливо вбирає все, що бачить навколо себе. Якщо дитина постійно відчуває любов і захист батьків, це послужить основою взаємної довіри в майбутньому. Терпляче навчайте її  як правильно себе вести, і якщо ви караєте, то повинні пояснювати за що. З 8 до 16 років дитина - "солдат". В цей період необхідна сувора дисципліна, щоб уберегти його від необдуманих вчинків, властивих його віку. Батьки повинні бути для дитини гідним прикладом, адже неможливо навчити тому, чого не дотримуєшся сам. Після 16 років карати його марно, йому можна тільки радити, як одному. Якщо батьки за минулі роки не змогли стати друзями дитини, то їх відносини будуть лицемірними.

Категорія: