«Тиждень особистих досягнень малюків»

 

      У комунальному закладі «Центр розвитку дитини «Гармонія» з 2014 року започатковано  нову, цікаву форму роботи з дітьми та батьками, а саме - проведення Тижня гурткової роботи під назвою «Тиждень особистих досягнень малюків». У цьому році він  проходив з 18 по 22 лютого 2019 року. Батьки, діти яких відвідують заняття у гуртках, мали змогу оцінити майстерність проведення занять та рівень навченості своїх дітей. Продуктивний Тиждень об’єднує дітей, педагогів та батьків в один колектив, в одну сім’ю. Керівники гуртків,плануючи роботу з дошкільнятами, прагнуть зробити її цікавою та незабутньою.
     Іноземна мова – доступна і цікава дошкільнятам, якщо правильно організувати процес її вивчення. Заняття в гуртку
«HELLO» -навчання дітей англійській мові під керівництвом талановитого педагога – Пирожок Антоніни Василівни проходять невимушено, в ігровій формі, з різноманітними завданнями.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Кожне заняття будується як ігрове спілкування педагога і дітей, де  діти не вивчають складові частини незнайомої мови, а одразу опановують її як засіб спілкування.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

     Театр- чарівний край, в якому дитина радіє, граючи, а в грі вона пізнає світ. На заняттях гуртка «Театральне віконце», яким опікується творчий та креативний педагог Швець Світлана Павлівна,  приділяється велика увага розвитку мовлення. Педагог розвиває мовленнєве дихання і правильну артикуляцію, чітку дикцію, різноманітну інтонацію,  логіку мовлення, вчить складати невеликі оповідання і казки, вимовляти скоромовки і вірші.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Цікаво проходять заняття з творчим завданням, коли малята мають змогу самостійно виготовити персонаж для театрального дійства. Так, діти старшого віку виготовляли персонажі для театру «комашок».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Завдяки театральній діяльності в дошкільників більш інтенсивно розвиваються пізнавальні інтереси, удосконалюються психічні процеси такі, як пам’ять, уява, увага, мислення, активізується мовлення.

     Театр для малюка  — це усвідомлення власного «Я» та можливість самовираження особистості. Це місце, де формуються моральні якості, долаються недоліки: сором’язливість, невпевненість у собі. Дітям театр допомагає зняти напруженість, подолати сумніви стосовно себе, повірити у власні можливості; невгамовним та неорганізованим — навчитися витримки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вихованці гуртка «Весела абетка» (керівник гуртка - талановитий педагог  Лисейко Неля Михайлівна) виконуютьна заняттях запропоновані завдання  природно, невимушено, з цікавістю та бажанням досягти  результату. Ігрові ситуації та загадковість сюжету спонукають дитину до дії, вселяють оптимізм, позитивні емоції, упевненість у собі.

 

Букви – найцікавіші   іграшки для дітей.  Їх можна розмальовувати, вирізати, викладати із різних матеріалів, складати склади, слова, читати їх. Вдало підібрані завдання розширюют ьзнання дітей про навколишній світ, розвивають логічне мислення, збагачують активний і пасивний словник малят, розвивають фонематичний слух, дрібну моторику, пам’ять, увагу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Свої особисті досягнення, артистичні здібності, перші навички читання та володіння англійською мовою продемонстрували діти на відкритих заняттях  для матусь та татусів, бабусь та дідусів. Батьки, діти яких відвідують заняття у гуртках, мали змогу оцінити та порівняти рівень навченості своїх дітей з однолітками, впевнитися у тому, що з дітьми працюють справжні професіонали своєї справи, які звичайне заняття з дітьми перетворюють на захоплюючу продуктивну діяльність, творчу майстерню, казкову лабораторію фантазії та вигадування.

 

 

 

Категорія: