"Юні козачата"

     

     З метою збереження та зміцнення здоров’я  дітей дошкільного віку, активізації роботи у фізкультурно-оздоровчому, патріотичному та художньо-естетичному напрямах з 05 по 16 жовтня 2015 року комунальний заклад «Центр розвитку дитини «Гармонія» взяв активну участь в обласному фізкультурно-оздоровчому фольклорному фестивалі «Юні козачата».

  У програму фестивалю було включено різноманітні форми організації життєдіяльності: спортивні розваги «Ми – маленькі дошкільнята, любимо в українські ігри грати» (ІІ молодші групи), «Ми – маленькі козачата» (середні групи); вікторини, тематичні бесіди «Ми – козацького роду», перегляди навчальних фільмів «Як козаки по сіль ходили» тощо. Організовано та проведено туристичний похід «Козацькими стежинами» у середній групі № 22 та похід вихідного дня «Від батька до сина» у старшій групі № 5. Це сприяло не тільки зміцненню та загартовуванню організму але і поглибленню знань про історію та традиції рідного краю. Проведено загальні батьківські збори «Я – патріот своєї землі» з дітьми та батьками старших груп допомогли розширити уявлення батьків та дітей про національну самосвідомість, розвинули вміння осмислювати моральні та культурні цінності, історію, звичаї та обряди, виховували почуття гордості за свою вітчизну. Вихованці різновікової групи № 10 «Золоті рибки» вирішили привітати своїх татусів та провели родинне свято «Мій татусь - найкращий!»

     Підсумком фестивалю стало фізкультурно-музичне свято «Ми – юні козачата». На святі були присутні справжні козаки нашого Южноукраїнського  буго-гардівського кошу: сотник козацтва Ходинко Борис Миколайович, бунчужний кошу Шендрік Олександр Миколайович та учасник бойових дій  АТО Братищенко Сергій Леонідович. Наші хлопці та дівчата змагалися у спритності, згуртованості, знаннях народних традицій, козацьких звичаїв та наприкінці дійства були посвячені у юні козачата. Святковий та піднесений настрій, почуття відповідальності перед юним поколінням, повага до традицій рідного народу  залишиться у наших гостей та учасників на довгу пам’ять.