«Тиждень батьківства».

 

З метою згуртованості дитячого, педагогічного та родинного колективу у комунальному закладі «Центр розвитку дитини «Гармонія» було проведено з 22 по 26 квітня 2019 року «Тиждень батьківства».

Був складений план заходів  тематичного тижня, організовано і проведено ряд цікавих заходів.

Тиждень батьківства дозволив залучити батьків до взаємодії з педагогами, ближче познайомити з діяльністю закладу, спробувати себе у ролі педагогів та помічників.

 

Понеділок, 22 квітня  "День гармонії та любові" 

 

 

До себе на гостини запросила  соціально-психологічна та  логопедична служба.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Спеціалістами служби організовано графо-інформаційну стіну  - «Відповідь на хвилюючі питання», на якій родини могли знайти відповіді про виховання та всебічний розвиток дітейу цікавій формі. Організовано  калейдоскоп  соціально -психолого-логопедичного інноваційного інструментарію для розвитку цілісної особистості дитини, де представлено цікаві ігри та літературні новинки.  Соціально-психолого-логопедичний квест «Відчуй себе дитиною», дав змогу батькам перевтілитися у дітей, занурюючись у завдання квесту.

 

Вівторок, 23 квітня "День відкриттів" 

 В цей день  батьки із задоволенням приходили до садочка та спостерігали за освітньою-ігровою діяльністю: заняттями, прогулянками, гуртковою роботою, щоденним життям дошкільнят. Це дало можливість познайомити батьків з дошкільним закладом, його традиціями, правилами, особливостями роботи гуртків. Змістовно, цікаво та невимушено в кожній віковій групі відбулася освітньо-ігрова діяльність, під час якої діти продемонстрували свої знання, здібності, уміння та навички.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Педагогічний процес протікав в звичайному режимі. Дуже здивувалися і зраділи незвичайним гостям наші дошкільнята, були особливо щасливі ті, чиї батьки не побоялися приміряти на себе відповідальну і не просту роль - роль вихователя! Усі бажаючі батьки проводили захоплюючі заняття, майстер-класи, розучували ігри на прогулянках, спостерігали за природними об’єктами.

Це важливо,оскільки батьки виконуючи цю роботу відчули усю важливість і відповідальність педагогічного процесу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Середа, 24 квітня  "День здоров’я"

В День здоров’я цікаво та змістовно пройшов усний журнал для батьків вихованців середніх груп «Бути здоровим – здорово»

Зі сторінок журналу батьки мали змогу зрозуміти, що здоров’я, здоровий спосіб життя, правильне, здорове харчування, збереження психо-емоційного стану - найбільша цінність і його треба берегти з дитинства. На зустріч з батьками були запрошені лікарі: стоматолог та отоларинголог. Батьки мали змогу послухати інформацію та поради спеціалістів.

 Як використовуються  здоров’язбережувальні технології під час організованої діяльності з дітьми протягом дня, показали вихованці груп разом з інструктором з фізичного виховання. Дошкільнята продемонстрували фрагмент ранкової ритмічної гімнастики, основної частини фізкультурного заняття з використанням м’яких модулів, фрагмент спортивного дозвілля.

Одним із засобів формування основ здорового способу життя є театралізована діяльність. Тому й показали вихованці виставу про догляд за зубами.

Захід пройшов в доброзичливій та теплій атмосфері.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Четвер, 25 квітня  "День творчості та креативності"

В день творчості та креативності у «Гармонії» розгорнувся Великодній   ярмарок-дегустація. В ярмарку активну участь взяли батьки всіх вікових груп. Руками батьків були  підготовлені яскраві писанки, пасочки, вареники з сиром та вишнями, смаколики, печиво з великодніми прикрасами, яскраві композиції. Весело та жваво проходила торгівля. Як завжди вражала винахідливість та творчість батьків.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

П’ятниця, 26 квітня "Відкриття метеомайданчика"

В цей день вихованці КЗ ЦРД «Гармонія» брали участь у відкритті метеомайданчика. Малюкам дізнатися про явища природи допомагали казкові герої – галасливий вітер і весняний дощик.

В ігровій формі діти ознайомилися з ознаками  негоди,  про те як правильно визначати напрямок вітру, чим  можна вимірювати температуру повітря і як вести себе  влітку на природі.

Діти за допомогою музичних інструментів закликали  на землю дощик, ділилися краплинками  один з одним, і пустуючи завмирали, створюючи ідеальну тишу, щоб почути подих вітру.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дякуємо усім небайдужим батькам, які прийняли активну участь у проведенні Тижня батьківства та підтримали своїх діток, вихователів і стали  активними учасниками життя садочка.

Категорія: